23 Ocak 2010 Cumartesi

Aşık Shakespeare

Hiç ünlü olmayan bir oyun yazarı olan Shakespeare son zamanlarda ilhamını kaybetmiştir ve yazmayı planladığı oyununa başlayamamıştır. Aşk hayatı hiç iyi gitmeyen Shakespeare son günlerde çok mutsuzdur.
Kendinin aksine hiç romantik olmayan kaba bir adamla evlenmek üzere olan ve hayalinde oyuncu olmak olan Viola ile ilhamını yeniden kazanacağından ve aralarında tutkulu bir aşk yaşayacağından haberi olmayan Shakespeare oyununu yazmaya başlar.
Shakespeare hiç ünlü olmamasına rağmen onun gizli hayranı olan soylu Viola erkek kılığına girerek Shakespeare'in oyununda bir erkek rolü kapar. Zamanla onun kadın olduğunu anlayan Shakespeare Viola'nın zerafetinden,güzelliğinden ve cesurluğundan etkilenir. Aralarında güçlü bir bağ oluşur.
Oyun günü geldiğinde Viola daha fazla dayanamayarak kadın olduğunu tüm halkın ve kraliçenin önünde açıklar. O zamanlar oyunlarda kadınların yer alması yasak olduğundan kraliçe dahil herkes çok büyük tepki gösterir.
Viola Shakespeare' ve tiyatroya olan aşkını cesur bir dille kraliçeye anlatır.Gençliğinde oyuncu olmak isteyen fakat hem prenses olduğundan hem de kadınların oyunlarda yer alması yasak olduğundan bu tutkusunu kimseye söylememiştir. Viola'nın gösterdiği cesaretten çok etkilenen kraliçe Viola'da kendini görür ve Viola'ya ve tüm kadınlara oyunlarda oynama izni verir.
Viola kraliçenin izniyle hem aşkına hem de tutkusuna kavuşmuş olur.

1 yorum:

Ninatta dedi ki...

bu kadın her zaman zarif ya, jossep finnes de her zaman yakışıklı:)

Yorum Gönder